ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Μολόχα φύλλα ( Malvae folia conc ) ( Mallow leaves cut )


Μολόχα φύλλα ( Malvae folia conc ) ( Mallow leaves cut )

Μολόχα (Malvae) Πρόκειται για την άγρια μολόχα, γνωστή και σαν αμπελόχα, που θα τη συναντήσουμε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Τα ονόματα Malva του Πλινίου και Μαλάχη του Θεοφράστου, προέρχονται από τη λέξη μαλαχός, που σημαίνει μαλακός, τρυφερός. Το φυτό είναι γνωστό στους αρχαίους, από τους οποίους χρησιμοποιείται τόσο ως φαρμακευτικό όσο και ως λαχανικό.
Είναι φυτό διετές ή πολυετές, με φύλλα σχιστά και άνθη ερυθροϊώδη, τα οποία φέρονται στις μασχάλες των φύλλων κατά δέσμες. Ο βλαστός του είναι τριχωτός.
Η μολόχα θεωρείται από τα νοστιμότερα χορταρικά. Γνωστή, εξ άλλου, είναι η χρήση των φύλλων, των ανθέων και της ρίζας της στη φαρμακευτική (αποχρεμπτικά, καταπραϋντικά και μαλακτικά).
Από τα άνθη της παρασκευάζεται αφέψημα εναντίον παθήσεων του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος. Τα φύλλα και τα άνθη συλλέγονται το καλοκαίρι και οι ρίζες το φθινόπωρο.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...