ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Μηνύανθος φύλλα ( Menyanthes trifoliata folia conc ) ( Buckbean leaves cut )


Μηνύανθος φύλλα ( Menyanthes trifoliata folia conc ) ( Buckbean leaves cut )

Μηνύανθος (Menyanthes trifoliata) Πολυετές, υγρόφιλο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Γεντιανιδών, απαντώμενο στην ορεινή Μακεδονία και τη Βόρειο Ήπειρο.
Το όνομα Menyanthes δόθηκε από τον Dalechamps το 1587 και έχει τη ρίζα του από την ελληνική λέξη μήνανθος, λόγω του μικρού χρόνου ανθίσεως του φυτού. Ο μενίανθος του Θεοφράστου αφορά, ασφαλώς, σε άλλο φυτό. Ο μηνύανθος δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στους αρχαίους. Πρώτοι οι ιατροί του Μεσαίωνα παρατήρησαν τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Ο βλαστός του έρπει, τα φύλλα του είναι σαρκώδη και φύονται χαμηλά, κοντά στη ρίζα. Τα άνθη του είναι λευκά έως ρόδινα, εμφανιζόμενα τέλος ανοίξεως, αρχές καλοκαιριού.
Από άποψη φαρμακευτική, αναφέρεται σαν φυτό με ιδιότητες εμμηναγωγούς, τονωτικές και αντιπυρετικές ενώ χρησιμοποιείται στην θεραπεία ρευματισμών και αρθρίτιδας.
Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες εντοπίζονται στα φύλλα (συλλογή τέλος ανοίξεως), στη ρίζα (συλλογή το φθινόπωρο) και τις ανθισμένες κορυφές (συλλογή κατά την εποχή της πλήρους ανθήσεως).

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...