ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Μέλισσα φύλλα ( Melissae folia conc ) ( Lemon balm leaves cut )


Μέλισσα φύλλα ( Melissae folia conc ) ( Lemon balm leaves cut )

Μέλισσα (Melissae folia) Πολυετής πόα, ιθαγενής της Ευρώπης και της Ασίας. Στην Ελλάδα τη συναντάμε σχεδόν παντού με τα κοινά ονόματα μελισσόχορτο, μελισσοβότανο, κιτροβάλσαμο.
Ήταν γνωστό στους αρχαίους και κατά τον Διοσκουρίδη και άλλους, ονομαζόταν μελιττίς, μελίταινα, μελίττιον, μελόφυλλο, μελισσόφυλλο και οι φαρμακευτικές ιδιότητες ήταν γνωστές από τότε.
Έχει ύψος 0,30-0,80 μ., βλαστό πολύκλαδο, φύλλα μεγάλα, ωοειδή, οδοντωτά και άνθη λευκά ή ελαφρώς ρόδινα, εμφανιζόμενα το καλοκαίρι.
Φυτό διακοσμητικό, αρωματικό και φαρμακευτικό. Τα φύλλα του περιέχουν αιθέριο έλαιο με τονωτικές, εφιδρωτικές, αντισπασμωδικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
Είναι φυτό στομαχικό, επουλωτικό, και κατά των αερίων αλλά οι θεραπευτικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού φυτού δεν σταματούν εδώ.
Είναι και κατά της ξινίλας, κατά της δυσπεψίας  ακόμη, κατά του οδοντόπονου, του πόνου των αυτιών και καταπολεμά την άσχημη αναπνοή.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
 
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...