ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Μελίλωτος φυτό ( Melilotus offic herba conc ) ( Melilot yellow herb cut )


Μελίλωτος φυτό ( Melilotus offic herba conc ) ( Melilot yellow herb cut )

Μελίλωτος (Melilotus offic) Απαντάται αυτοφυής σε λιβάδια και καλλιεργημένους αγρούς σε όλη την Ελλάδα, είναι δε γνωστός με το όνομα νυχάκι. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις μέλι και λωτός και τούτο διότι λόγω της ευχάριστης μυρωδιάς είναι αρεστό στις μέλισσες. Ήδη από ον 2ο π.Χ. αιώνα ο Nicander το αναφέρει ως Melilotus καθώς επίσης ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος.
Φυτό ετήσιο ή διετές, με φύλλα σύνθετα (τρίφυλλα) και άνθη κίτρινα ή λευκά, εμφανιζόμενα αρχές καλοκαιριού ή το φθινόπωρο.
Φαρμακευτικές ιδιότητες έχουν οι ανθισμένες κορυφές του, που συλλέγονται κατά το θέρος, όταν δεν έχει προχωρήσει πολύ η άνθηση, ξηραίνονται σε σκιερό μέρος και χρησιμοποιούνται σαν φάρμακο καταπραϋντικό, αντισπασμωδικό και στυπτικό.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...