ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Λουίζα φύλλα σκόνη γιά tea bags ( Vervenae odor folia conc ) ( Lemon verbena leaves cut )


Λουίζα φύλλα σκόνη γιά tea bags ( Vervenae odor folia conc ) ( Lemon verbena leaves cut )

Λουΐζα (Vervenae odor folia conc) Η λουΐζα είναι γνωστή και με ονόματα αλουΐζα, λεμονόχορτο, λιππία.
Θάμνος φυλλοβόλος, με σκληρά κλαδιά, φύλλα λογχοειδή, βραχύμισχα και άνθη μικρά, λευκά, εμφανιζόμενα από το τέλος της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Τα φύλλα της όταν τρίβονται, αναδίδουν οσμή λεμονιού.
Είναι φυτό ιθαγενές της Χιλής, έχει όμως εισαχθεί και καλλιεργείται στην Ελλάδα από πολύ παλιά.
Έχει αξία  καλλωπιστική, αλλά  τα φύλλα της βρίσκουν εφαρμογή και στην αρωματοποιΐα.
Τα άνθη, τα φύλλα και οι βλαστοί συλλέγονται κατά το θέρος και χρησιμοποιούνται σαν φάρμακο τονωτικό, αντιπυρετικό, εφιδρωτικό, αιμοστατικό και καταπραϋντικό.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της λουίζας βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό αλλά και την καύση της  κυτταρίτιδας. Είναι από τα πιο διάσημα βότανα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. H συχνή χρήση της βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και στη διούρηση - γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Ακόμα, βοηθάει σημαντικά στη σύσφιξη του δέρματος.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...