ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Λομπέλια φυτό ( Lobeliae infl herba conc ) ( Lobelia herb cut )


Λομπέλια φυτό ( Lobeliae infl herba conc ) ( Lobelia herb cut )

lobeliaΛομπέλια (Lobeliae infl herba conc) Ετήσιο φυτό, ιθαγενές της Βορείου Αμερικής, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το όνομα δόθηκε στο φυτό προς τιμή του μεγάλου βοτανικού Mathias de L’ Obel (1538-1616)
Τα φύλλα του είναι ωοειδή, χνουδωτά και τα άνθη του κυανόλευκα (εμφανίζονται στις αρχές της ανοίξεως ή τα μέσα του καλοκαιριού).
Είναι κατ’ εξοχήν φαρμακευτικό με ναρκωτικές, εμετικές και αντιασθματικές ιδιότητες. Στη φαρμακοποιΐα χρησιμοποιούνται τα φύλλα της, τα γνωστά ως Herba Lobeliae.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...