ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Λεβάντα dark blue μάτσο ( Lavandulae herba tot ) ( Lavender dark blue bouquet- bundle )


Λεβάντα dark blue μάτσο ( Lavandulae herba tot ) ( Lavender dark blue bouquet- bundle )

lavender-bunchΛεβάντα Φυτό αρωματικό αλλά και θεραπευτικό  της οικογενείας των Χειλανθών που φύεται στις χώρες της Μεσογείου.
Η Γαλλική Λεβάντα ήταν πολύ γνωστή και χρησιμοποιείτο από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους για φαρμακευτικούς σκοπούς, τον αρωματισμό του μπάνιου, των καλλυντικών καθώς και στην μουμιοποίηση.
Το βοτανικό της όνομα προέρχεται από το λατινικό ‘lavare’ που σημαίνει ‘πλένω’.
Τον Μεσαίωνα, η εξάπλωση της ήταν μεγάλη στην Γαλλία και την Αγγλία όπου υπήρχαν καλλιέργειες του φυτού. Σταδιακά, μεγάλη βιομηχανία αναπτύχθηκε ιδίως στην Γαλλία η οποία ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της λεβάντας και την εκμετάλλευση των προϊόντων της.
Τα φύλλα του φυτού μοιάζουν με αυτά του δενδρολίβανου και έχουν πράσινο γκρί χρώμα. Τα άνθη της λεβάντας εμφανίζονται στις αρχές του καλοκαιριού  μέχρι το φθινόπωρο και έχουν χρώμα γκρί, μπλέ μέχρι βαθύ μωβ.
Είναι φυτό αντισπασμωδικό, κατά του βήχα και παθήσεων του αναπνευστικού, της γρίππης, της λαρυγγίτιδος. Το αιθέριο έλαιό του είναι και παρασιτοκτόνο.
Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή καλλυντικών, την ζαχαροπλαστική και την μαγειρική. Είναι συστατικό του μείγματος ‘herbs de Provence’.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...