ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Κουμαριά φύλλα ( Arbutus unedo folia conc )


Κουμαριά φύλλα ( Arbutus unedo folia conc )

Κουμαριά φύλλα (Arbutus unedo folia conc) Θάμνος ή μικρό δέντρο, αειθαλές, ύψους 1-3 μέτρων. Έχει φύλλα ωοειδή, πριονωτά, λεία και γυαλιστερά, πολύ σκληρά. Τα άνθη του είναι λευκά, εμφανιζόμενα τέλος ανοίξεως και οι καρποί κόκκινοι, εμφανιζόμενοι κατά το τέλος του φθινοπώρου.
Ανήκει στα είδη της ελληνικής χλωρίδας. Απαντάται στους θαμνότοπους και είναι, επίσης, γνωστό με τα ονόματα καρομηλιά, λαγομηλιά. Στους αρχαίους ήταν γνωστή ως Κόμαρος κατά τον Θεόφραστο, ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς το φυτό. Αλλά και η αφάρκη του ίδιου φαίνεται ότι αναφέρεται στο ίδιο φυτό. Ο Διοσκουρίδης περιγράφει τον καρπό της και αναφέρει ότι το μέλι που παράγεται από μέλισσες που βρίσκονται σε περιοχές με πολλές κουμαριές (κουμαρόμελο) είναι κεφαλαλγές και κακοστόμαχο.
Είναι φυτό πολύ καλλωπιστικό, ιδίως το φθινόπωρο, με τα λευκά άνθη του και τους κόκκινους καρπούς του.
Οι καρποί, τα γνωστά κούμαρα, είναι εδώδιμοι, σε αρκετές δε περιοχές χρησιμοποιούνται για την παρασκευή οινοπνεύματος και σαν φάρμακο, κυρίως αιμοστατικό, διουρητικό.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...