ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Κενταύριο ερυθραία φυτό ( Centaurii herba conc ) ( Centaury herb cut )


Κενταύριο ερυθραία φυτό ( Centaurii herba conc ) ( Centaury herb cut )

erythreaΤο Κενταύριο Ερυθραία (Erythraea Centaurium) γνωστό ως θερμόχορτο, άγρια κίνα, ριγόχορτο (Centaurii, Αγγλικά: Centaury), ανήκει στην οικογένεια των Γεντιανωδών (Gentianaceae).
Είναι μικρό φυτό με κίτρινα, γαλάζια, ή κόκκινα άνθη, ανάλογα με το είδος του και είναι πολύ κοινό στην Ελλάδα το οποίο άλλωστε αναφέρθηκε απο τον Διοσκουρίδη ως Κενταύριον το μικρόν.
Είναι άριστο  χωνευτικό και τονωτικό του πεπτικού συστήματος.
Συστήνεται κυρίως σε περιπτώσεις ανορεξίας και είναι κατευναστικό του νευρικού συστήματος.
Γνωστή είναι η χρήση της ερυθραίας  ως αντιπυρετικό και τονωτικό ενάντια στην ελονοσία  και σε συνδυασμό με χαμομήλι και πικραμύγδαλο, πριν την παρασκευή της κινίνης.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...