ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Κάλαμος αρωματικός ρίζα ( Calami nat rhizoma conc ) ( Calamus root unpeeled cut )


Κάλαμος αρωματικός ρίζα ( Calami nat rhizoma conc ) ( Calamus root unpeeled cut )

Άκορος Υδροχαρές φυτό, ιθαγενές της Ευρώπης. Η λέξη Acorus έχει σχέση με την ελληνική λέξη κόρη (οφθαλμού), λόγω της χρήσεως του φυτού για τις παθήσεις των οφθαλμών. Ο Πλίνιος γράφει ότι φυτρώνει στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τον 13ο αιώνα η χρήση του είναι γνωστή στη Πολωνία, όπου φαίνεται ότι το έφεραν οι Τάταροι. Αργότερα έγινε γνωστό και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα το φυτό αναπτύσσεται σε τέλματα , έλη ή όχθες ποταμών. Είναι πολυετές, έχει ύψος 0,5-1 μ., τα φύλλα του είναι μακριά, σπαθοειδή και τα άνθη μικρά, δυσδιάκριτα, κιτρινωπά και εμφανίζονται κατά το τέλος της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού. Καλλιεργείται πολλές φορές για το ωραίο φύλλωμά του, σαν διακοσμητικό, κυρίως όμως για το σαρκώδες, πικρό και αρωματικό ρίζωμά του, που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιΐα, την ποτοποιΐα και ιδιαίτερα στη φαρμακευτική, σαν φάρμακο χωνευτικό, διουρητικό και τονωτικό του οργανισμού. Η συγκομιδή του ριζώματος γίνεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο, Μετά τη συγκομιδή το ρο ρίζωμα ξεραίνεται.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...