ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Ευκάλυπτος φλοιός ( Eucaliptii glob cortex conc ) ( Eucalyptus bark cut )


Ευκάλυπτος φλοιός ( Eucaliptii glob cortex conc ) ( Eucalyptus bark cut )

Ευκάλυπτος (Eucalyptus) Ο Ευκάλυπτος κατάγεται από την Αυστραλία, όπου οι ιθαγενείς τον χρησιμοποιούσαν στην παραδοσιακή τους ιατρική.
Από εκεί διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο, τόσο για την ξυλεία του όσο και την σκιά του. Φυτευόταν σε ελώδεις περιοχές για την αντιμετώπιση της μαλάριας.
Είναι μεγάλο, αειθαλές δένδρο που αναπτύσσεται γρήγορα, με αρκετές ποικιλίες και φθάνει το ύψος των 70 μέτρων.
Τα φύλλα του είναι στενόμακρα, τα άνθη του υπόλευκα χνουδωτά, ενώ οι καρποί του είναι στρόγγυλοι μικροί.
Ο ευκάλυπτος έχει αποσυμφορητικές, αποχρεμπτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα του και το αιθέριο έλαιο που περιέχουν, το οποίο είναι ισχυρό αντισηπτικό.
 Σε περιπτώσεις κρυολογημάτων, καταρροής, ιγμορίτιδος και λοιμώξεων του αναπνευστικού, συνιστάται το βράσιμο των φύλλων του και η εισπνοή των ατμών, ενώ με το αιθέριο έλαιό του γίνονται μασάζ και κομπρέσσες για την ανακούφιση ερεθισμών του δέρματος, ρευματισμών και πόνων των αρθρώσεων.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...