ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Επιλόβιο φυτό ( Epilobii herba conc ) ( Willow herb small flowers cut )


Επιλόβιο φυτό ( Epilobii herba conc ) ( Willow herb small flowers cut )

epilobiumΤο Επιλόβιο (Epilobium angustifolium) ανήκει στην οικογένεια των οναγρυδών (Onagraceae) και υπάρχουν περίπου 200 είδη.  Προέρχεται από τη Β. Αφρική, την Ευρώπη και την Α. Ασία.  Είναι ένα βότανο που αναπτύσσεται γρήγορα και φτάνει περίπου τα 60 εκ. Τα φύλα του είναι λογχοειδή με κυματιστές άκρες.  Βγάζει ένα λουλούδι μικρό σε ροζ χρώμα (μπορεί να το συναντήσουμε και με λευκό άνθος) με τέσσερα πέταλα που βγαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες και φύεται σε ψυχρό και εύκρατο κλήμα.  
Παρόλο που το φυτό αυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα και υπάρχουν αναφορές περίπου από το 1880, δεν είχε αναγνωριστεί η θεραπευτική του αξία.  Το 1991 αναδείχθηκε από τη διάσημη Αυστριακή βοτανολόγο Μαρία Τρέμπεν, η θετική του δράση στην αντιμετώπιση της αρχόμενης υπερπλασίας του προστάτη.  Αντίστοιχη έρευνα έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό (Φαρμακευτικά βότανα, 1991).  Βάση της έρευνας, η αντιφλεγμονώδη δράση αυτού είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την ινθομεθαζίνη. Επίσης, περιέχει φλαβονοειδή και διάφορους εστέρες, σιτοστερόλη και γλυκοσίδια.  Έχει δράση αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική. Πέρα από το προστάτη βοηθάει στην αντιμετώπιση κυστίτιδας και νεφρίτιδας, σε μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος, στην αντιμετώπιση της βλεννώδους κολίτιδας, της διάρροιας και της ακράτειας.  Η συχνή κατανάλωση αυτού βοηθάει στη καλή υγεία του προστάτη και των νεφρών.      
Η εταιρεία Tettix A.E.B.E. προμηθεύει την αγορά με το φυτό επιλόβιο, σε άριστη ποιότητα και κατόπιν μιας αυστηρά παραδοσιακής επεξεργασίας, για την κάλυψη των αναγκών του εμπορίου.


Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...