ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Βανίλλια Fructus ( Vanillae fructus tot ) ( Vanilla beans whole )


Βανίλλια Fructus ( Vanillae fructus tot ) ( Vanilla beans whole )

Βανίλια Fructus Ο καρπός της Βανίλιας είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά. Οι καλλιεργητές συνηθίζουν να μαρκάρουν τα προϊόντα τους πριν την συγκομιδή για να εμποδίζεται η κλοπή.
Οι Αζτέκοι ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν την βανίλια για το βασιλικό ποτό τους xocolatl, ένα μείγμα από καρπούς κακάο, βανίλιας και μελιού. Ο Cortez έφερε την βανίλια στην Ευρώπη
η οποία υιοθέτησε την χρήση της.
Η γεύση της βανίλιας προέρχεται από τον καρπό της με την πιο δυνατή γεύση να την δίνει η βανίλια της Μαδαγασκάρης και του Μεξικού.
Το φυτό είναι μία σαρκώδης αναρριχόμενη Ορχιδέα που ευδοκιμεί σε τροπικό κλίμα. Οι καρποί της συλλέγονται και τυλίγονται για να υποβληθούν σε υψηλή θερμοκρασία και υγρασία για να απαλλαγούν από μικροβιακά φορτία, να πάρουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα και να κρατήσουν τα έλαιά τους.
Η βανίλια χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, την μαγειρική και στην παρασκευή αρωμάτων τσιγάρων και λικέρ.
 Η φυσική βανίλια fructus  δεν πρέπει να συγχαίεται με την βανιλίνη η οποία παρασκευάζεται με την βοήθεια της χημείας.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...