Άργιλλος κόκκινος σκόνη ( Bolus rubra pulv ) ( Clay red powdered )

kokkinos argilosΚόκκινος άργιλλος Είναι φυσική άργιλος κόκκινου χρώματος (ιλλίτης), που οφείλεται στη περιεκτικότητα του σε οξείδια σιδήρου κατάλληλη για την περιποίηση ξηρών και ευαίσθητων επιδερμίδων. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και έχει τη δυνατότητα αποτοξίνωσης και διέγερσης της κυκλοφορίας, δίνοντας λάμψη.

Έχει την ιδιότητα απορρόφησης με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αποβολή του σμήγματος αλλά και την ιδιότητα της προσρόφησης καθώς απορροφά τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες, και κατόπιν τις σταθεροποιεί και τις αποβάλλει.  Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες δρουν ενάντια στη γήρανση, ενώ με την πρώτη κιόλας εφαρμογή το δέρμα δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης. Όσον αφορά στην εφαρμογή της στο σώμα, η άργιλος δρα ως αντικυτταριτιδικό προϊόν, απομακρύνοντας τις τοξίνες.

Η άργιλος είναι βασικό συστατικό των λασποθεραπειών, χάρη στην περιεκτικότητά της σε μεταλλικά στοιχεία διαθέτει μοναδικές καλλυντικές ιδιότητες, προσφέροντας στην επιδερμίδα λάμψη και μοναδική απαλότητα. Η προσθήκη της σε καλλυντικά προϊόντα και σαπούνια ενδυναμώνουν και τα μαλλιά.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση