ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Αμυγδαλιά φλοιός ( Amygdalae dulc cortex conc ) ( Almond tree bark cut )


Αμυγδαλιά φλοιός ( Amygdalae dulc cortex conc ) ( Almond tree bark cut )

almond tree  Αμυγδαλιά (Amygdalus L.) Δένδρο αυτοφυόμενο σε όλα τα κράτη των παραμεσογείων χωρών της Ευρώπης και της Αφρικής αλλά και στην Ασία. Καλλιεργείται κυρίως για τους καρπούς της που τρώγονται νωποί ή αποξηραμένοι. Τα αμύγδαλα διακρίνονται σε αφράτα και σκληρά σε γλυκά ή πικρά. Η ψίχα των αμυγδάλων, γλυκών και πικρών περιέχει αμυγδαλέλαιο που χρησιμοποιείται ευρέως στην φαρμακοποιία, την αρωματοποιία και την ζαχαροπλαστική. Το πικραμυγδαλέλαιο περιέχει υδροκυανικό οξύ και χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική και την αρωματοποιία. Φαρμακευτικές ιδιότητες έχουν και τα φρέσκα φύλλα και ο δεύτερος φλοιός της γλυκειάς αμυγδαλιάς.
Της αποδίδονται ευργετικές ιδιότητες σε περιπτώσεις γαστρίτιδας, ναυτίας, τριχόπτωσης, φακίδων.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...