ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Επιμέντιουμ (Epimedium) ( Horny Goat Weed)


Επιμέντιουμ (Epimedium) ( Horny Goat Weed)

epimediumEpimedium 
Το Epimedium είναι πολυετές φυτό  που απαριθμεί περί τα 60 είδη και ευδοκιμεί στην Κίνα αλλά και σε περιοχές της Ευρώπης.  
Στην Κίνα το φυτό είναι γνωστό από αιώνες και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την βελτίωση κυρίως ανδρικών σεξουαλικών προβλημάτων.
Το Epimedium ή στα κινεζικά Yin Yang Huo, δηλαδή βότανο που εξισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ,  στα αγγλικά εύγλωττα ονομάζεται Horny Goat Weed, δηλαδή «Βότανο του Βαρβάτου Τράγου».
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί και σε εργαστήρια δυτικών χωρών, το epimedium περιέχει την ουσία ικαριίνη η οποία καταπολεμά την στυτική δυσλειτουργία .
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Epimedium έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με το viagra, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες (εξάψεις, πονοκεφάλους κ.ά).
Τα πειράματα δείχνουν ότι Epimedium  βοηθά τον οργανισμό να παράγει ορμόνες του φύλου. Προκαταρκτικές μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι μέρος των αποτελεσμάτων που δίνει το Epimedium μπορεί να οφείλεται στην ικανότητά του  να τονώνει   ενδοκρινικές εκκρίσεις που διεγείρουν και ισχυροποιούν τα  αρσενικά χαρακτηριστικά.
Η ρίζα προωθεί το σχηματισμό του σπέρματος, γεγονός το οποίο συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής λειτουργίας στο σύνολό της.
 Στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική, το βότανο χορηγείται και στα δύο φύλα. Στους άνδρες, εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία, χορηγείται για την αύξηση των σπερματοζωαρίων και για μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση, ενώ στις γυναίκες δίδεται συνήθως για την καταπολέμηση της κόπωσης, αλλά και της υπέρτασης που εμφανίζεται μετά από την εμμηνόπαυση.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...