ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Φτελιά ( Καραγάτσι ) φλοιός ( Ulmus campestris cortex conc ) ( Elm bark cut )


Φτελιά ( Καραγάτσι ) φλοιός ( Ulmus campestris cortex conc ) ( Elm bark cut )

fteliaΦτελιά (Ulmus campestris) Δέντρο της ελληνικής χλωρίδας, γνωστό σαν φτελιός, πτελιά, βρυσσός, καραγάτσι. Στο δέντρο αυτό αναφέρεται η πτελαία των αρχαίων, η ονομαζόμενη πτελέη από την Όμηρο. Ο Βιργίλιος την αναφέρει ως <<φίλη της αμπέλου>>, γιατί στην Ιταλία τη χρησιμοποιούσαν ως στήριγμα στις κληματαριές.
Το ύψος του φθάνει τα 50 μέτρα. Ο κορμός του είναι ευθύς, πολύκλαδος και φέρει πολλές παραφυάδες. Έχει φύλλα πλατειά, ωοειδή, ασύμμετρα στη βάση, με χνουδωτό μίσχο. Τα άνθη του είναι ερυθρωπά, φέρονται κατά δέσμες στις μασχάλες των φύλλων και εμφανίζονται πριν από την έκπτυξη των φύλλων, νωρίς την άνοιξη.
Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό σε πάρκα και δενδροστοιχίες. Όλα τα μέρη του είναι φαρμακευτικά. Ο φλοιός π.χ. έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, ενώ τα φύλλα θεωρούνται πολύ καλά καθαρτικά.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
   
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...