ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Ίρις ρίζα ( Iridis mund rhizoma conc ) ( Orris root cut )


Ίρις ρίζα ( Iridis mund rhizoma conc ) ( Orris root cut )

Ίρις Πολυετές, ριζωματώδες φυτό, με παχύ, σαρκώδες ρίζωμα και πλατιά, σπαθοειδή φύλλα. Στα άκρα των βλαστών του, και φθάνουν σε μήκος μέχρι 0,80 μ., φέρονται τα μεγάλα, εύοσμα,  κυανά άνθη του. Είναι φυτό διακοσμητικό, καλλιεργείται σε όλη την Ελλάδα για τα ωραία άνθη του, που εμφανίζονται στις αρχές του καλοκαιριού, με τα κοινά ονόματα, κρίνος, αγριόκρινος, ζαμπάκι. Το όνομα του φυτού οφείλεται, κατά την επικρατέστερη άποψη, στα πολλά χρώματα των ανθών του, που θυμίζουν ουράνιο τόξο. Κατά μία άλλη άποψη, το όνομα προέρχεται από τον τύπο: ήρις της λέξεως ἥρ ,επειδή το φυτό ανθίζει πρώιμα. Η ίρις ήταν γνωστή από τον Θεόφραστο, ο δε Πλίνιος αναφέρει ότι στην Ιλλυρία και τη Μακεδονία βρίσκει κανείς φυτά εξαιρετικής ποιότητος. Το ρίζωμά του βρίσκει σήμερα εφαρμογή στην αρωματοποιΐα και στη φαρμακευτική είτε φρέσκο, σαν εμετικό και καθαρτικό είτε ξηρό, σαν ανθελμινθικό, διουρητικό, τονωτικό και αποχρεμπτικό. Η συλλογή του ριζώματος γίνεται το καλοκαίρι, από φυτά ηλικίας 3 ετών.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...