ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αρωματικά φυτά ( Culinary herbs ) > Πράσσο αφυδατωμένο εξτρα φλύδα Κίνας ( Leek leaves dehydr. slices )


Πράσσο αφυδατωμένο εξτρα φλύδα Κίνας ( Leek leaves dehydr. slices )

leeks
ΠΡΑΣΣΟ

Το πράσο ανήκει στην οικογένεια των Λειριοειδών (Liliaxeae) και στο είδος Allium ampelopsrasum με καταγωγή από τη Μ. Ανατολή.

Είναι διετές φυτό όπου τον πρώτο χρόνο, από ένα βλαστό αναπτύσσονται μακριά φύλλα σε σχήμα λόγχης και μία παχιά σαρκώδη βάση. Οι σαρκώδεις βάσεις των φύλλων καλύπτουν η μία την άλλη και σχηματίζουν ένα σχεδόν κυλινδρικό, παχύ και μακρύ βολβό, που φτάνει τα 40-50cm. Κατά το δεύτερο χρόνο, ανάμεσα από τα φύλλα αναπτύσσεται ένα μακρύ στέλεχος, που καταλήγει σε μία μεγάλη ταξιανθία, η οποία έχει 300-400 λευκά ή ρόδινα άνθη. Ο καρπός του πράσου περικλείει πολλά μαύρα σπόρια. Το πράσο είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να αντέξει και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες του φυτού αυτού. Σήμερα το πράσο είναι γνωστό διουρητικό, χρησιμοποιείται κατά του πρηξίματος ποδιών και των χεριών ενώ ωφελεί την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας καθώς αποτρέπει την κατακράτηση υγρών.

Το πράσο περιέχει ασβέστιο, ιώδιο και βιταμίνες B1, B2, B6, C και χρησιμοποιείται κυρίως στο μαγείρεμα αλλά και σαν πρόσθετο αρωματικό σε διάφορες σαλάτες.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...