ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αρωματικά φυτά ( Culinary herbs ) > Μέντα φύλλα Αιγύπτου ( Peppermint leaves whole )


Μέντα φύλλα Αιγύπτου ( Peppermint leaves whole )

mentha-piperita
Μέντα Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiaceae) και στο είδος Mentha piperita (Αγγλικά: Mint). Το όνομα του φυτού προέρχεται από τη λατινική λέξη «mentha», η οποία με τη σειρά της από την αρχαιοελληνική μίνθη. Κατάγεται από την Αμερική, την Αγγλία και τη Ρουμανία.
Είναι ποώδες, πολυετές φυτό, που φτάνει τα 90 εκ. Ο βλαστός είναι τετράγωνος ιώδης με φύλλα έμμισχα λογχοειδή και χνουδωτά. Τα άνθη της είναι ευωδιαστά λευκά ή ιώδη. Αναπτύσσεται σε θερμές αλλά και σε ψυχρές περιοχές.
Στην ελληνική μυθολογία η Μέντα ήταν μία πανέμορφη νύμφη, που είχε ο θεός Πλούτωνας, του κάτω κόσμου. Η θεά Δήμητρα για χάρη της Περσεφόνης τη μεταμόρφωσε στο σημερινό γνωστό φυτό.

Χρησιμοποείται στη Φαρμακευτική για την σπασμολυτική του δράση αλλά και στη κοσμετολογία για το έντονο άρωμα, που προσφέρει. Η μέντα είναι εξαιρετικό μυρωδικό για τρόφιμα λόγο του συστατικού μινθόλη.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...