ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αρωματικά φυτά ( Culinary herbs ) > Μαντζουράνα φύλλα κομμένα Αιγύπτου ( Marjoram leaves rubbed )


Μαντζουράνα φύλλα κομμένα Αιγύπτου ( Marjoram leaves rubbed )

marjoramΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ

Η ματζουράνα ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiaceae) και στο είδος Origanum majorana (Αγγλικά: Marjoram, Γαλλικά: Marjolain). Το άρωμα του φυτού αυτού λέγεται πως το χρησιμοποιούσε η θεά Αφροδίτη, κατά τη μυθολογία.

Είναι ιθαγενές φυτό της Μεσογείου με έξι είδη ποωδών φυτών και ευδοκιμεί σε βουνά και απόκρυμνες περιοχές και σε εδάφη με καλή αποστράγγιση. Είναι πολυετές φυτό με χνουδωτό όρθιο και πολύκλαδο βλαστό ύψους 20 – 50 cm. Τα φύλλα είναι γκριζοπράσινα και τα άνθη λευκά και κόκκινα.

Είναι αρωματικό φυτό και τα φύλλα του προστίθενται σε τρόφιμα δίνοντας πικρή γεύση. Η ονομασία του εξάλλου προέρχεται από τη λέξη «αμάρακον», που σημαίνει πικρό.

Χρησιμοποείται στην κοσμετολογία και τη βιομηχανία αρωμάτων λόγω των δραστικών συστατικών του (καρβακρόλη και θυμόλη), που κατέχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι ισχυρό αντιβακτηριακό και το αφέψημά του ανακουφίζει από πονοκεφάλους και αϋπνίες.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...