ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αρωματικά φυτά ( Culinary herbs ) > Δάφνη αφυδατωμένη σκόνη Τουρκίας ( Bay leaves powder )


Δάφνη αφυδατωμένη σκόνη Τουρκίας ( Bay leaves powder )

ΔΑΦΝΗ

bay_leaf_pair443Είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των Δαφνοειδών (Lauraceae) και ανήκει στο γένος Laurus nobilis (δάφνη η ευγενής), (Αγγλικά: Laurel, Ιταλικά: Alloro). Η δάφνη κατάγεται από τη Μικρά Ασία.

Με βάση το μύθο η Δάφνη ήταν κόρη του ποταμού Πηνειού. Η ίδια απέρριπτε όλους τους θαυμαστές της ακόμα και τον θεό Απόλλωνα, καθώς είχε δώσει όρκο αγνότητας. Εκείνος ήταν αποφασισμένος να την κερδίσει όμως την προστάτεψε η μητέρα Γη, που τη μεταμόρφωσε στο γνωστό φυτό. Το φυτό αφιερώθηκε στο θεό Απόλλωνα.

Ο Όμηρος ταυτίζει τη δάφνη με τη δόξα, την υπεροχή και τη δύναμη και για το λόγο αυτό διατηρήθηκε ως έπαθλο σε νικητές των Ολυμπιακών αγώνων τα επόμενα χρόνια.

Είναι αειθαλής θάμνος με βαθυπράσινα, σκληρά, δερματώδη και αρωματικά φύλλα και τα άνθη έχουν λευκοκίτρινο χρώμα.

Χρησιμοποείται κυρίως ως άρτυμα για τις αρωματικές του ικανότητες αν και ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως αναλγητικό από τους πόνους του τοκετού και ανέφερε πως το αιθέριο έλαιο θεράπευε τη στειρότητα.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...