ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αρωματικά φυτά ( Culinary herbs ) > Βασιλικός αφυδατωμένος σκόνη Αιγύπτου ( Dill tops powder )


Βασιλικός αφυδατωμένος σκόνη Αιγύπτου ( Dill tops powder )

800px-basilikos
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Ανήκει στην οικογένεια των Xειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Ocimum basilicum (Αγγλικά: Basil, Γαλλικά: Basilic, Γερμανικά: Basilientkrant). Προέρχεται από την Ινδία και το Ιράν. Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στις ταρριχεύσεις και οι γαλάτες με αυτό πραγματοποιούσαν τελετές εξαγνισμού. Σήμερα χρησιμοποείται στον αγιασμό.

Η ονομασία του δόθηκε, καθώς φύτρωσε στο σημείο, που ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη ανακάλυψαν τον Τίμιο Σταυρό.

Είναι αρωματικό ετήσιο, ποώδες φυτό με φύλλα ωοειδή, μυτερά πράσινου χρώματος (έντονα ή σκούρα σε ορισμένες ποικιλίες). Τα άνθη του είναι μικρά και λευκά ή λευκορόδινα.

Χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα και μυρωδικό (φρέσκο είτε αποξηραμένο), δίνοντας ελαφρώς πικρή γεύση σε διάφορα φαγητά αλλά και σαν αφέψημα.

Το κύριο συστατικό του αιθερίου ελαίου του είναι η λιναλοόλη, αρωματική ουσία που χρησιμοποείται στα σαπούνια, μαλακτικές κρέμες και στα σαμπουάν.

Διαθέτει και ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο αφού καταπραΰνει κοιλιακούς πόνους και τονώνει τη μνήμη. Σημαντική είναι και η χρήση του ως εντομοαπωθητικό.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...