Πιπέρι άσπρο τριμμένο Βιετνάμ ( Piper nigrum ) ( Pepper white ground )

Το άσπρο πιπέρι είναι αποκλειστικά το εσωτερικό του καρπού του πιπεριού. Ο εξωτερικός φλοιός που έχει  σκούρο χρώμα αφαιρείται είτε αφού εμβαπτιστει ο καρπός σε νερό,
είτε με μηχανικό τρόπο. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι, που έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι.
Οι λάτρεις του λευκού πιπεριού βρίσκουν τρόπο να το χρησιμοποιήσουν είτε σε ωμές σαλάτες είτε σε κάθε μαγειρεμένο φαγητό.
Εκτύπωση