ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μπαχαρικά ( Spices ) > Μάραθος σπόρος τριμμένος Τουρκίας ( Foeniculi semen pulv ) ( Fennel seeds ground )


Μάραθος σπόρος τριμμένος Τουρκίας ( Foeniculi semen pulv ) ( Fennel seeds ground )

anise powder

Μάραθος (Foeniculi semen) 
Φυτό πολύ γνωστό σαν αρτυματικό, αυτοφυόμενο σε πετρώδες περιοχές της Ελλάδος, γνωστό επίσης ως μάραθο, μάλαθρο, φινόκιο, μάραζα. Η λατινική ονομασία προέρχεται από το foenum, που σημαίνει σανός, επειδή τα φύλλα του (ή η μυρωδιά τους) θυμίζουν σανό. Αναφέρεται από τον Ιπποκράτη και κατά την εποχή του Θεοφράστου ήταν γνωστό με το όνομα μάραθον. Επίσης ο Διοσκουρίδης μας πληροφορεί ότι οι αρχαίοι το χρησιμοποιούσαν για φαρμακευτικούς σκοπούς. Κατά τον Πλίνιο και τον Κέλσο, ήταν επίσης γνωστό στους Ρωμαίους.
Είναι διετές ή πολυετές, ύψους 2-4 μέτρων, πολύκλαδο, με φύλλα νηματοειδή και άνθη διατεταγμένα σε δέσμες με σχήμα ομπρέλας , που εμφανίζονται στα μέσα του καλοκαιριού. Καλλιεργείται κυρίως σαν λαχανικό καθώς και για τους σπόρους του, από τους οποίους παραλαμβάνεται αιθέριο έλαιο, χρήσιμο στη φαρμακευτική, την ποτοποιΐα και τη σαπωνοποιΐα.
Φαρμακευτικές ιδιότητες (διουρητικές, τονωτικές, αντισηπτικές) έχουν επίσης και τα φύλλα του μάραθου.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...