ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μπαχαρικά ( Spices ) > Μάραθος σπόρος Τουρκίας ( Foeniculi semen tot )( Fennel seeds )


Μάραθος σπόρος Τουρκίας ( Foeniculi semen tot )( Fennel seeds )

fennel-seedΜάραθος (Foeniculi semen) Φυτό πολύ γνωστό σαν αρτυματικό, αυτοφυόμενο σε πετρώδες περιοχές της Ελλάδος, γνωστό επίσης ως μάραθο, μάλαθρο, φινόκιο, μάραζα. Η λατινική ονομασία προέρχεται από το foenum, που σημαίνει σανός, επειδή τα φύλλα του (ή η μυρωδιά τους) θυμίζουν σανό. Αναφέρεται από τον Ιπποκράτη και κατά την εποχή του Θεοφράστου ήταν γνωστό με το όνομα μάραθον. Επίσης ο Διοσκουρίδης μας πληροφορεί ότι οι αρχαίοι το χρησιμοποιούσαν για φαρμακευτικούς σκοπούς. Κατά τον Πλίνιο και τον Κέλσο, ήταν επίσης γνωστό στους Ρωμαίους.
Είναι διετές ή πολυετές, ύψους 2-4 μέτρων, πολύκλαδο, με φύλλα νηματοειδή και άνθη διατεταγμένα σε δέσμες με σχήμα ομπρέλας , που εμφανίζονται στα μέσα του καλοκαιριού. Καλλιεργείται κυρίως σαν λαχανικό καθώς και για τους σπόρους του, από τους οποίους παραλαμβάνεται αιθέριο έλαιο, χρήσιμο στη φαρμακευτική, την ποτοποιΐα και τη σαπωνοποιΐα.
Φαρμακευτικές ιδιότητες (διουρητικές, τονωτικές, αντισηπτικές) έχουν επίσης και τα φύλλα του μάραθου.  
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...