ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μπαχαρικά ( Spices ) > Κύμινο σπόρος Τουρκίας( Cumini semen tot ) ( Cumin seeds )


Κύμινο σπόρος Τουρκίας( Cumini semen tot ) ( Cumin seeds )

cumin

Κύμινο (Cumini fructus pulv)
Ετήσιο φυτό ύψους 0,20-0,40 μ., ιθαγενές της Ασίας. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη Κύμινο και είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους. Αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη (Ησαΐας) και στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Ο Διοσκουρίδης περιγράφει το κύμινο ως καλλιεργούμενο φυτό της Μ. Ασίας και της Ν. Ιταλίας, καθώς και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Οι Ρωμαίοι φαίνεται ότι επίσης γνώριζαν τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Τα φύλλα του αποτελούνται από νηματοειδή-τριχοειδή τμήματα. Τα άνθη του είναι λευκά και εμφανίζονται στο τέλος της άνοιξης.
Ο καρπός του, πλούσιος σε κουμινόλη, μια αρωματική και φαρμακευτική ουσία, βρίσκει εφαρμογή στη φαρμακοποιΐα σαν καθαρτικός, εμμηναγωγός, διουρητικός, στομαχικός.
Τα σπέρματα χρησιμοποιούνται στην αρτοποιΐα, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική υπό μορφή σκόνης.
Το κύμινο καλλιεργείται σήμερα πολύ στις Ινδίες και σε διάφορες χώρες της Αφρικής. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως σε λαχανόκηπους σε περιορισμένη έκταση.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...