ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μπαχαρικά ( Spices ) > Ζελατίνη σκόνη 180Β Γερμανίας ( Gelatin powder 180 Bloom ) )


Ζελατίνη σκόνη 180Β Γερμανίας ( Gelatin powder 180 Bloom ) )

Ζελατίνη
Η ζελατίνη είναι μία ημιδιαφανής, εύτριπτη, άχρωμη και χωρίς γεύση ουσία, που  είναι συνήθως ζωικής προέλευσης και πιο συχνά παρασκευάζεται από το κολλαγόνο  που βρίσκεται ανάμεσα στους  χόνδρους των οστών ή από το δέρμα των βοοειδών ή των χοίρων. Υπάρχει επίσης ζελατίνη φυτικής προέλευσης αλλά και ζελατίνη από ψάρια. Δεν είναι όμως τόσο διαδεδομένες, γιατί πρώτον δεν έχουν τα ίδια σταθερά αποτελέσματα και δεύτερον η παραγωγή τους κοστίζει πιο πολύ.
Χρησιμοποιείται ως πηκτικό σε τρόφιμα όπως ζελέ, γιαούρτι, παγωτό, καραμέλες, σε φαρμακευτικά προϊόντα και καλλυντικά.
Τη ζελατίνη τη βρίσκουμε σε μορφή σκόνης ή σε  διάφανα λεπτά φύλλα των 2, 2½ και 5 γρ.,
Τα φύλλα θεωρούνται πιο εύχρηστα, γιατί διαλύονται εύκολα, δεν σβολιάζουν και επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα ότι κάθε φύλλο αποτελεί συγκεκριμένη δόση, πάνω στην οποία έχουν προσαρμοστεί πολλές συνταγές.
Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι για 1 λίτρο υγρού μείγματος χρησιμοποιούμε από 2 έως 5 γρ. ζελατίνης, ανάλογα και με την εφαρμογή που θέλουμε να κάνουμε και το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το μείγμα μας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, όμως, είναι προτιμότερο να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης επάνω στο κουτί και να ακολουθούμε την προτεινόμενη δοσολογία.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...