Γκαλάνγκα ρίζα κομμένη ( Galangal root cut ) ( Alpina Officinalis )

Γκαλάγκαλ (Galangal)
Το γκαλάγκαλ είναι το ρίζωμα φυτού που ανήκει στην οικογένεια των ζηγγιβεριδών όπως η πιπερόριζα. Η λέξη galangal ή galanga  αναφέρεται σε 4 είδη φυτών που όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Η ρίζα χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα και αν και μοιάζει με το τζίντζερ, υπάρχει λίγη ομοιότητα όσον αφορά την γεύση τους.
Όταν είναι νωπή ρίζα, το γκαλάγκαλ έχει πιο δυνατή γεύση από την πιπερόριζα. Στην νοτιοανατολική Ασία ένα μίγμα από γκαλαγκαλ και χυμό λάϊμ πίνεται ως τονωτικό.
Στην αγορά υπάρχει διαθέσιμο σαν ολόκληρη ρίζα, κομμένη ή τριμμένη σε σκόνη.
Εκτύπωση