ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Επεξηγήσεις > Τονωτική Λοσιόν


Τονωτική Λοσιόν

Η λοσιόν αποτελεί ένα εύχρηστο καλλυντικό προϊόν που εφαρμόζεται συνήθως πριν από την κρέμα ή το γαλάκτωμα στο δέρμα μας πρωί και βράδυ. Οι θεραπευτικές ιδιότητες είναι άπειρες ανάλογα με τα έλαια και τα υλικά που χρησιμοποιούμε κάθε φορά. Μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα προϊόν σε υγρή μορφή το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί σε μορφή σπρεϋ (hydration ή tonic spray) ή να δημιουργήσουμε ένα περισσότερο κρεμώδες προϊόν χρησιμοποιώντας γαλακτωματοποιητή (π.χ. κερί). Παρακάτω παραθέτονται πρακτικές οδηγίες και για τις δύο εφαρμογές.
Οι βάσεις που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους μπορεί να είναι εκχυλίσματα βοτάνων (εγχύματα) σε νερό ή βάμματα καθώς και αιθέρια έλαια.
Λοσιόν σε Υγρή μορφή (Spray Lotion ή Tonic Lotion)
Πρόκειται για την πιο ελαφριά μορφή καλλυντικού προϊόντος και η χρήση του περιλαμβάνει μερικά εκχυλίσματα βοτάνων σε νερό, έλαιο ή ξύδι και την προσθήκη κάποιων αρωματικών ελαίων για τον εμπλουτισμό του αρώματος και της θεραπευτικής ιδιότητας. Το εφαρμόζουμε πριν από κάποιον προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης ή μετά από γαλάκτωμα καθαρισμού. Παρακάτω παρουσιάζουμε τον τρόπο παρασκευής μιας λοσιόν με τονωτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες.
Τονωτική Λοσιόν με αμαμηλίδα (Hamamelidis) και καλέντουλα (calendulae)
1 φλιτζάνι αφέψημα αμαμηλίδας και καλέντουλας
½ φλ εγχύματος χαμομηλιού
½ φλ ροδόνερο
Μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της προτίμησής σας
Βράζουμε αποξηραμένα φύλλα/άνθη αμαμηλίδας ή/και καλέντουλας σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα. Ετοιμάζουμε 1 φλιτζάνι αφέψημα χαμομηλιού με την ίδια τεχνική που ετοιμάζουμε ένα ρόφημα. Μόλις κρυώσουν σουρώνουμε καλά  και αναμιγνύουμε 1 φλιτζάνι αμαμηλίδα και καλέντουλας με ½ φλιτζάνι χαμομήλι και ½ φλ ροδόνερο. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής μας π.χ. μανταρίνι (για καταπραϋντικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες). Τοποθετούμε σε ειδικό γυάλινο δοχείο με ψεκαστήρα και ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο έλαιο με συντηρητικές ιδιότητες όπως είναι το έλαιο τεϊόδεντρου ή  Βιταμίνη Ε για επιπλέον διάρκεια ζωής στο προϊόν μας. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία ψυγείου για ένα μήνα περίπου.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...