Πουλ Πιμπέρ Τουρκίας ( Capsicum annuum ) ( Pul Piber hot )

pulbiber
Πουλ Πιμπέρ
Γνωστό ως Aleppo pepper στην αγγλική και ως pul biber στην τούρκικη γλώσσα, το πουλ πιμπέρ είναι ποικιλία πιπεριάς που χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό ιδίως στην ανατολίτικη – μεσογειακή κουζίνα. Η πιπεριά ωριμάζει και κατόπιν αφού αφαιρεθούν οι σπόροι της, τρίβεται.
Η πιπεριά (Aleppo) πήρε το όνομά της από ονομαστή πόλη στον δρόμο του Μεταξιού στην βόρεια Συρία, και φύεται στην Τουρκία και Συρία.
Στην πιο συνηθισμένη της μορφή, η πιπεριά είναι σε μικρές φλύδες, πιο ήπια σε γεύση και πιο ελαιώδης από την συνηθισμένη καυτερή πιπεριά, ελαφρώς αλμυρή με κάποιο γλυκό, φρουτώδη τόνο γεύσης.
Το πουλ πιμπέρ δεν περιέχει σπόρους και στην μαγειρική μπορεί να αντικαταστήσει το μπούκοβο και την πάπρικα.
Εκτύπωση