Πιπέρι κόκκινο Καγιέν Κίνας ( Capsicum annuum ) ( Paprika red cayenne )

Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν έχει ελαφρά καυτερή  γεύση και προέρχεται από ένα είδος καυτερής πιπεριάς της οικογενείας των Στρυχνοειδών (Solanaceae) και στο γένος Capsicum annum.
Οι καρποί της πιπεριάς αποξηραίνονται και κατόπιν τρίβονται για να έχουμε πιπέρι σε μορφή σκόνης.
Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται στην μαγειρική τριμμένο , ή σε περιοχές της Ασίας ως ολόκληρος καρπός τουρσί ενώ είναι χρήσιμο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Αποτελούνται ακόμα από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, στο οποίο οφείλεται η καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.
Εκτύπωση