Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Επεξηγήσεις > Τι είναι βάμματα


Τι είναι βάμματα

Τα βάμματα αποτελούν υψηλής συγκέντρωσης εκχυλίσματα βοτάνων σε αλκοολούχο διάλυμα. Η αλκοόλες έχουν τη δυνατότητα να εκχυλίζουν κυρίως τα αλκαλοειδή και φλαβονοειδή συστατικά των βοτάνων τα οποία έχουν κυρίως κατευναστικές ή διεγερτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες με ενδείξεις όπως το άγχος, η αϋπνία και το άλγος (π.χ. πονοκέφαλος, κράμπες εμμήνου ρύσεως) ή ιώσεις και μολύνσεις (κρύωμα, γρίπη κλπ). Τα βάμματα παρουσιάζουν κάποια πλεονεκτήματα έναντι των λοιπών φυτικών σκευασμάτων όπως έγχυμα, σιρόπι κλπ. λόγω 2 κυρίως γεγονότων:
Η αλκοόλη λόγω υψηλής συγγένειας με τις εκχυλιζόμενες ουσίες, προσφέρεται για την παρασκευή συμπυκνωμένων θεραπευτικών σκευασμάτων ενώ δρα ταυτόχρονα και σαν συντηρητικό, αποδίδοντας μεγάλο χρόνο ζωής στο προϊόν (2- 5 έτη ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης όπως η θερμοκρασία, η έκθεση στην ακτινοβολία κλπ.). Τα βάμματα εξάλλου μπορούν να τροποποιηθούν σε ισχύ κατά τη χρήση τους μια και αυτή γίνεται συνήθως κατόπιν αραίωσης σε ζεστό νερό , χυμό (για βελτίωση της επίγευσης) ή και σε άλλα αφεψήματα για επίτευξη συνδυασμού ευεργετικών ιδιοτήτων στη βοτανοθεραπεία.
Η συνηθέστερη βάση που χρησιμοποιείται είναι το αλκοολούχο διάλυμα αιθανόλης όπως είναι η βότκα, το τζιν ή το λευκό ρούμι σε συγκέντρωση 40-50%. Συχνά συστήνεται η παρασκευή ενός πιο ήπιου προϊόντος με χρήση διαλύματος αιθανόλης 25% που παραλαμβάνεται με ανάμιξη ενός μέρους καθαρής αιθανόλης με τρία μέρη νερού.  Το θεραπευτικό βότανο που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι σε φρέσκια ή αποξηραμένη μορφή  ανάλογα με την πρόσβαση σε πρώτη ύλη, ωστόσο θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί η σχετική αποστείρωση από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση δεν αποτελεί ιατρική συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...