Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Πιπέρια ( Peppercorns ) > Πιπέρι Σετσουάν τριμμένο Κίνας ( Zanthoxylum piper ) ( Sichuan Pepper ground )


Πιπέρι Σετσουάν τριμμένο Κίνας ( Zanthoxylum piper ) ( Sichuan Pepper ground )

Το πιπέρι Σετσουάν ή Σιτσουάν κατάγεται από την ομώνυμη επαρχία της Κίνας, μιας περιοχής που φημίζεται παγκοσμίως για τις καυτερές και πικάντικες γαστρονομικές της απολαύσεις. Πρόκειται για καρπούς (μούρα) από θάμνους του γένους Zanthoxylum και προκύπτει με μίξη τουλάχιστον δύο εκ των ειδών του (κυρίως των Simulans, Bungeanum και Piperitum), αν και τα περισσότερα είδη του γένους αυτού χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως φαρμακευτικό βότανο. Το φυτό δεν ανήκει, παρά την ονομασία του καρπού του, στο στην οικογένεια του πιπεριού. Η λατινική δε, ονομασία, Zanthoxylum = ξανθόξυλο αναφέρεται στο ανοιχτό, κιτρινωπό χρώμα του έσω φλοιού του φυτού που παρατηρείται σε πολλά από τα 250 περίπου ομώνυμα είδη.
Το σετσουάν πήρε την ονομασία του πιθανότατα χάρη στην μεγάλη ομοιότητα στη γεύση με το αντίστοιχο μαύρο και άσπρο πιπέρι. Η ιδιαιτερότητά του ωστόσο, έγκειται στις αξιοσημείωτες ιδιαιτερότητες του μπαχαρικού αυτού σε σχέση με το πιπέρι. Οι καρποί σετσουάν εμφανίζουν εμφανώς ηπιότερη καυστικότητα στη γεύση και προσθέτουν μια μοναδική λεμονάτη επίγευση όπου αυτό προστίθεται. Πολύ χαρακτηριστικότερο είναι ωστόσο το μούδιασμα  που προκαλεί - σα μικρό «ηλεκτρικό κύμα» - που οφείλεται στις περιεχόμενες σε αυτό σανσοόλες (sanshools). Η επίδραση αυτή φαίνεται να συνδυάζεται ιδανικά με την καυστικότητα του τσίλι, μειώνοντας την αψύτητα του τελευταίου και επιτρέποντας στους γευσιγνώστες να εκτιμήσουν τη φρουτώδη γεύση της καυτερής πιπεριάς. Το πιπέρι σετσουάν εξάλλου, είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά του γνωστού μίγματος των πέντε μπαχαρικών (five spice powder) της Κίνας. Χάρη στη λεμονάτη χροιά του συνοδεύει άψογα πιάτα με ψάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, όπου προστίθεται σε σάλτσες και μαρινάτες. Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική.
Στην παραδοσιακή ιατρική, οι καρποί του γένους Zanthoxylum φημίζονται ως φαρμακευτικό βότανο αντισπασμωδικό και άφυσο (διαλύον τα αέρια του στομάχου). Το μούδιασμα που προκαλούν στα νεύρα της στοματικής κοιλότητας αξιοποιήθηκε ανέκαθεν για να ανακουφίσει τους πόνους των δοντιών, ενώ φαίνεται να έχει χωνευτικές και αποτοξινωτικές επιδράσεις για το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα αντίστοιχα. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική το σετσουάν (Chuan Jiao) χρησιμοποιείται ως θερμαντικό για την ανακούφιση πόνων στη κοιλιακή χώρα, εμέτων και διάρροιας.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...