Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Αρώνια καρποί (Aronia melanocarpa ) ( Aronia berries )


Αρώνια καρποί (Aronia melanocarpa ) ( Aronia berries )

aronia-berriesΑΡΩΝΙΑ

Η Αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa) ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ευρέως διαδεδομένη με το όνομα black chokeberry.

Κατάγεται από τη Βορειοανατολική Αμερική και η καλλιέργεια της στην Ευρώπη ξεκίνησε μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Eίναι φυλλοβόλος αιωνόβιος θάμνος με ύψος, που φτάνει τα 3 μέτρα και με καρπό μικρό, μαύρο και στρογγυλό. Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό σε ποικίλες εδαφοκλιματικές συνθήκες και αναπτύσσεται
σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών ενώ αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες παγετού. Οι απαιτήσεις του σε θρεπτικά στοιχεία είναι πολύ περιορισμένη και μπορεί να καλλιεργηθεί σε πολλούς τύπους εδαφών.


Ο φυσικός χυμός της αρώνιας έχει έντονο σκούρο χρώμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ανθοκυανίνες και η γεύση του φρέσκου φρούτου είναι στυφή λόγω της ταννίνης.

  Η αρώνια είναι ένα από τα θρεπτικότερα φυτά καθώς ο καρπός της περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, Κ και P. Χαρακτηριστικό της αρωνίας είναι ασύγκριτα η υψηλή περιεκτικότητα των ζωτικών πολυφαινολών της βιταμίνης p
(ρουτίνη και εσπεριδίνη) και η περιεκτικότητα του σε πεκτίνη βοηθά στην απορρόφηση και την προστασία από την ραδιενέργεια.

Η κατανάλωση των καρπών ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, υπερνικά νευρολογικές διαταραχές και την κόπωση. Βοηθά τη θεραπεία του καρκίνου και την καταπολέμηση του ιού της γρίπης ενώ μειώνει το στρες και αντιμετωπίζει καρδιαγγειακά
νοσήματα. Είναι το μοναδικό φρούτο του δάσους που έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό. Το υψηλό αντιοξειδωτικό επίπεδο αυτών των μούρων, επίσης μειώνει τους θρόμβους στο αίμα.

Εμφανίζει εφαρμογές στη Φαρμακοβιομηχανία καθώς διατίθενται σκευάσματά της σε κάψουλες και σταγόνες  λόγω των πολύτιμων φαρμακευτικών της ιδιοτήτων και άλλωστε συγκαταλέγεται στην κατηγορία των superb foods.
Ακόμα στη Βιομηχανία τροφίμων με την προσθήκη ζάχαρης παράγονται γλυκά του κουταλιού, ζελέ και μαρμελάδες. Ακόμα από την αρώνια παρασκευάζονται κρασί, λικέρ και χυμός ενώ ο καρπός της καταναλώνεται αυτούσιος.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...