Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Κολοκυθόσπορος αποφλοιωμένος Κίνας ( Pumkin seeds hulled )


Κολοκυθόσπορος αποφλοιωμένος Κίνας ( Pumkin seeds hulled )

pumkin seedΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ

Ο κολοκυθόσπορος είναι ο σπόρος της κολοκύθας (Curcubita pepo), φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών (Curcubitaceae). Προέρχεται από τις χώρες της τροπικής Αμερικής και εισήχθη στην Ευρώπη το 16ο αιώνα.

Είναι γνωστό με το όνομα πασατέμπος, που σημαίνει «περνάς τον καιρό σου». Η αγγλική ονομασία είναι «pumpkin seeds», και πιστεύεται ότι προέρχεται από τη ελληνική λέξη πεπόνι, η οποία παραλλάχτηκε από τους Γάλλους σε «pompon και από τους Βρετανούς σε «pumpion».

 Η κολοκυθιά είναι αναρριχητικό, ποώδες φυτό, που χρειάζεται αρκετό ήλιο και νερό για να αναπτυχθεί. Οι βλαστοί του διακλαδίζονται με κλάδους, που αποτελούνται από κόμπους, από τους οποίους φυτρώνουν τα φύλλα. Τα άνθη ξεφυτρώνουν ανάμεσα σε αυτά και είναι κίτρινου χρώματος. Τα κολοκύθια, που αποτελούν το καρπό της εσωτερικά αποτελούνται από ένα σαρκώδες άσπρο στρώμα μέσα στο οποίο βρίσκονται τα σπόρια.

 Ο κολοκυθόσπορος περιέχει βιταμίνες Α, Β (φυλλικό οξύ), C, Ε, Κ, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σελήνιο και φώσφορο. Ακόμα περιέχει λιπαρά οξέα και κυρίως λινολεϊκό οξύ και φυτοστερόλες.

Επιδρούν καταπραϋντικά σε προβλήματα του προστάτη, ενώ εξομαλύνουν τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος λόγω των υψηλών ποσοστών λινολεϊκού οξέος και φυτοστερόλης. Παράλληλα προστατεύουν από τα εμφράγματα και από τον καρκίνο του εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Οι κολοκυθόσποροι είναι διουρητικοί και έχουν υπακτική δράση. Επιπλέον δρουν σαν αντιοξειδωτικά λόγω της βιταμίνης Ε και θρέφουν την επιδερμίδα.

Οι κολοκυθόσποροι προστίθενται σε διάφορε σαλάτες αλλά τρώγονται και ψημένοι σαν ξηρός καρπός.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...