Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Φραγκοστάφυλλος καρποί ( Blackcurrants fruits )


Φραγκοστάφυλλος καρποί ( Blackcurrants fruits )

ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ

Το φραγκοστάφυλλο (gooseberry) ανήκει στην οικογένεια Grossulariaceae και είναι ενδημικό των εύκρατων περιοχών της Ευρώπης, της δυτικής και κεντρικής Ασίας και των Ιμαλαίων.

 

Είναι μικρός αγκαθωτός θάμνος, που φέρει παλαμοειδή, τρίλοβα ή πεντάλοβα φύλλα με οδοντωτές παρυφές και μικρά κωδωνοειδή άνθη, μονήρη ή κατά ταξιανθίες. Οι ομώνυμοι καρποί τους είναι ράγες, στην άκρη των οποίων παραμένουν τα σέπαλα που έχουν αποξηρανθεί.

 

Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και καλά επίπεδα καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Β5. Ακόμα περιέχει μικρότερο ποσοστό βιταμίνης P,Ε και προβιταμίνης Α. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες, μείζονος σημασίας για την καλή λειτουργία του εντέρου και πολυφαινόλες. Σημαντική είναι και η περιεκτικότητά του σε γ-λινολεϊκό οξύ.

 

Έχουν αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες που συνεισφέρουν στην υγεία των χειλιών. Έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού συνεισφέροντας στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης. Έχουν αντιερεθιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της διάρροιας και της δυσπεψίας.

 
Τα λαγοκέρασα (gooseberries), παρά την όξινη γεύση τους, καταναλώνονται και ωμά, αλλά πρέπει να καθαριστούν από το περίβλημά τους, που είναι δύσπεπτο. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαρμελάδων, γλυκών, χυμών και ποτών και γλυκισμάτων.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...