Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Σόρβος - Αγριοκυδωνιά - καρποί ( Sorbus domestica fruits )


Σόρβος - Αγριοκυδωνιά - καρποί ( Sorbus domestica fruits )

sorbus_domesticaΣΟΡΒΟΣ

Η Αγριοκυδωνιά (Sorbus domestica), ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae). Ευδοκιμεί κυρίως στην Ευρώπη αλλά υπάρχουν και άλλα είδη στη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Η Σορβιά κατέχει σημαντικότατη θέση στις παραδόσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Κέλτες το θεωρούσαν ιερό και πίστευαν πως το ξύλο της σορβιάς φυλακίζει τα κακά πνεύματα, ενώ η ελληνική μυθολογία αποδίδει τις μαντικές ικανότητες του Τειρεσία στο ραβδί σορβιάς που κρατούσε.

Είναι φυλλοβόλο δέντρο ύψους 15-20m με μεγάλη και ισχυρή κόμη. Τα φύλλα του αναπτύσσονται κατ’ εναλλαγή, σύνθετα, φτερωτά και αποτελούνται από 9-19 επιμήκη, λογχοειδή, βραχύκορφα και σχεδόν άμισχα φυλλάρια. Τα άνθη του είναι λευκά και ο καρπός ραγοειδής, ωοειδής ή αχλαδοειδής, διαμέτρου 12-14χιλ., ώριμος κίτρινος με κόκκινες παρειές.

Oι καρποί (ρώγες) της σορβιάς περιέχουν, ανάμεσα σε άλλες ουσίες, τανίνη, βιταμίνη C και υδροκυανικό οξύ. Με το μαγείρεμα, το υδροκυανικό οξύ εξαφανίζεται και η δομή των άλλων ουσιών αλλάζει.

Διεγείρει την έκκριση των γαστρικών υγρών του στομάχου, βοηθώντας έτσι την πέψη. Κατανικά επίσης την έλλειψη όρεξης και ταιριάζει πολύ με φαγητά από κυνήγι.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...