Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Πικραμύγδαλο καρποί ( Bitter almond kernels )


Πικραμύγδαλο καρποί ( Bitter almond kernels )

bitter almondsΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ

Το πικραμύγδαλο προέρχεται από την αμυγδαλιά με επιστημονικό όνομα Amygdalus communis της οικογένειας των Ροδιδών (Rosaceae) και στην ποικιλία amaris. Η Αμυγδαλιά κατάγεται από τη Μεσοποταμία και σε αρχαία κείμενα το δέντρο αναφέρεται ως αμυγδαλέα, αμυγδάλη, αμύγδαλος ο δέκαρπος.

Στην ελληνική μυθολογία το δέντρο συνδέεται με την πριγκίπισσα Φυλλίς, που ερωτεύτηκε τον γιο του Θησέα, τον Δημοφώντα. Ο Δημοφών νοστάλγησε την πατρίδα του, την Αθήνα και ζήτησε να πάει εκεί για λίγο διάστημα. Η Φυλλίς έμεινε πίσω περιμένοντας τον, εκείνος όμως δεν επέστρεφε και απελπισμένη, κρεμάστηκε σε ένα δέντρο. Όταν έμαθε τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του πήγε, αγκάλιασε το δέντρο και αυτό άρχισε να βγάζει τρυφερά φύλλα και άνθη. Η αμυγδαλιά, έγινε σύμβολο της ελπίδας, δείχνοντας ότι η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί από το θάνατο.

Ο Ιπποκράτης τα χρησιμοποιούσε και τα γλυκά και τα πικρά αμύγδαλα για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι αρχαίοι γνώριζαν τη δηλητηριώδη δύναμη των πικρών αμυγδάλων και τα χρησιμοποιούσαν, όπως αναφέρει ο Διοσκουρίδης για να δηλητηριάζουν θανατηφόρα τις αλεπούδες.

  Η αμυγδαλιά είναι μετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο. Τα φύλλα της είναι λεπτά, πράσινου χρώματος ενώ τα άνθη είναι ελαφρά ρόδινα με ευχάριστη οσμή. Το εξωκάρπιο του καρπού της είναι γκριζοπράσινο σκεπασμένο με λεπτό χνούδι και περιέχει ένα ή δύο σπέρματα κλεισμένα σε ξυλώδες κέλυφος με πολλές μικρές τρύπες. Τα σπέρματα είναι άσπρα και έχουν γεύση γλυκιά ή πικρή ανάλογα με την ποικιλία.

Τα αμύγδαλα περιέχουν ασβέστιο, χλώριο, κοβάλτιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κυτταρίνη αλλά και βιταμίνη Ε. Η Β17, που περιέχεται στα πικραμύγδαλα αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη), ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Περιέχουν επίσης γαλακτωματίνη (εμουλσίνη). Από την αμοιβαία αντίδραση των δύο αυτών συστατικών παρουσία νερού, παράγεται υδροκυανικό οξύ και αιθέριο έλαιο πικρών αμυγδάλων που είναι βενζοϊκή αλδεύδη.

Τα πικρά αμύγδαλα βοηθούν στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος αλλά και στη δυσμηνόρροια. Τα πικρά αμύγδαλα έχουν επίσης και ιδιότητες αντισπασμωδικές.

Τα πικρά αμύγδαλα είναι η βάση για ποτά αλλά και καλλυντικά ενώ χρησιμοποιούνται και στην φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...