Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Παπάγια αποξηραμένη κύβοι ( Papaya cubes )


Παπάγια αποξηραμένη κύβοι ( Papaya cubes )

ΠΑΠΑΓΙΑ

Η παπάγια (papaya) ανήκει στην οικογένεια των Καρικοειδών (Caricaceae) και στο είδος Carica papaya. Είναι ιθαγενές του Μεξικού και καλλιεργείται σε μεγάλο βαθμό στις τροπικές περιοχές.

 

Όπως αναφέρεται οι Μάγια την θεωρούσαν ιερό φυτό και συμβόλιζε γι' αυτούς το "δέντρο της ζωής". Ακόμα και σήμερα συνηθίζεται σε όλες τις τροπικές ή υποτροπικές περιοχές να φυτεύουν παπάγιες στον περίγυρο των σπιτιών. Συμβολίζοντας την ασφάλεια για πολλές φτωχές οικογένειες. Ακόμα χαρακτηρίστηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο «το φρούτο των αγγέλων».

 

Το δέντρο αυτό φτάνει τα 9m σε ύψος και μοιάζει με φοίνικα. Ο κορμός του δεν φέρει κλαδιά και στην κορυφή του εκφύονται τα μεγάλα, μακρόμισχα, παλαμοειδή φύλλα του. Ο καρπός του είναι μεγάλος, αρωματικός και εδώδιμος. Μοιάζει με πεπόνι, η σάρκα είναι κίτρινου χρώματος και φέρει πολυάριθμα στρογγυλά μαύρα σπέρματα.Διαθέτει γαλακτώδη χυμό στους καρπούς, στον βλαστό και στα φύλλα του φυτού.

 

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C  φυτικές ίνες και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Η παπάγια είναι επίσης πλούσια σε ένα ένζυμο, που ονομάζεται παπαΐνη και βοηθά ιδιαίτερα την πέψη, την αφομοίωση των πρωτεϊνών ενώ χρησιμοποιείται και για την θεραπεία τραυμάτων και εγκαυμάτων.

 

Λόγω της περιεκτικότητας στη φυτική πεψίνη (παπαΐνη), προσδίδονται πολλές ιδιότητες στο φρούτο. Είναι φυσικό υποκατάστατο αντιόξινων φαρμάκων και είναι πολύ χρήσιμη σε άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη, γιατί διασπά τις μικροποσότητες γλουτένης που παρεισφρέουν στη διατροφή τους. Η παπάγια εμφανίζει αντικαρκινικές ιδιότητες έναντι του καρκίνου του τραχήλου, του μαστού, του ήπατος, του πνεύμονα και του παγκρέατος. Έχει αναζωογονητικές ιδιότητες, και οι χυμοί της προλαμβάνουν τη γήρανση.

 

Η γεύση του προσομοιάζει αυτή του ροδάκινου και του ανανά. Χρησιμοποιείται από την βιομηχανία για την παραγωγή αναψυκτικών, μαρμελάδας και παγωτού ενώ η πράσινη παπάγια χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Ταϊλάνδης. Με την αποξήρανση της παπάγιας διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά, και τρώγεται σε σαλάτες μαζί με ξηρούς
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...