Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Κεράσι αποξηραμένο ( Cherry dried )


Κεράσι αποξηραμένο ( Cherry dried )

cherries_driedΚΕΡΑΣΙ

Η κερασιά ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) και το επιστημονικό της όνομα είναι Prunus avia. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Είναι ορθόκλαδο, φυλλοβόλο δένδρο, που φτάνει τα 20m και ζει 40 με 50 χρόνια. Τα φύλλα είναι οδοντωτά και αναπτύσσονται κατ΄ εναλλαγή. Τα άνθη είναι λευκά και αποτελούνται από 5 σέπαλα, 5 πέταλα,
στήμονες και έναν ύπερο. Καλλιεργείται για τον καρπό του κεράς (
cherry), του οποίου το σχήμα είναι σφαιρικό, με κίτρινη έως βαθυκόκκινη σάρκα. Ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών και προτιμά κυρίως
αυτά που δεν περιέχουν ασβέστιο.


Τα κεράσια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, τις ανθοκυανίνες, στις οποίες οφείλουν και το χρώμα τους, β-καροτένιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, βιταμίνες Α, Β και C καθώς και πολλές φυτικές ίνες.
Είναι ακόμα πλούσια σε σάκχαρα, που αφομοιώνονται εύκολα.


Η κατανάλωσή τους αυξάνει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες και έχει αντιφλεγμονική και αντιβακτηριακή δράση. Μειώνει την πνευματική αλλά και την σωματική κόπωση λόγω της τέφρας των μεταλλικών αλάτων και βοηθάνε
στην καταπολέμηση της αϋπνίας, λόγω της υψηλής τους συγκέντρωσης σε μελατονίνη. Ακόμα οι φυτοστερόλες, που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του εντέρου.


Τα κεράσια είναι γλυκά, όξινα και στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Δίνουν πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα  ενώ συνδυάζονται ωραία σε γλυκά τύπου τούρτας και τάρτας. Καταναλώνονται επίσης αποξηραμένα σε συνδυασμό, με δημητριακά και ξηρούς καρπούς.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...