Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Κακάο καρποί φυσικοί ( Cacao beans )


Κακάο καρποί φυσικοί ( Cacao beans )

ΚΑΚΑΟ

Το κακάο (cacao beens) προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου Theobroma cacao της οικογένειας των Στερκουλιοειδών (Sterculiaceae), που κατάγεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η ονομασία του δόθηκε από τον Σουηδό βοτανολόγο, Λίνναιο και μεταφράζεται, από τα αρχαία ελληνικά και το συνδυασμό των λέξεων «Θεός» και «βρώση» που σημαίνει «Τροφή των Θεών». Το κακάο έφθασε στον Παλιό Κόσμο
το 1544, όταν παρουσιάστηκαν οι σπόροι στον μέλλοντα βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο Β΄. Η ισπανική αριστοκρατία μαγεύτηκε τόσο πολύ, που κράτησαν το κακάο μυστικό από τους ανθρώπους που δεν προέρχονταν από τον κύκλο
τους για σχεδόν εκατό χρόνια.

Είναι αειθαλές φυτό, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα με πολύ ζέστη και υγρασία. Το ύψος φτάνει τα 12m. Τα φύλλα του είναι απλά δερματώδη, επιμήκη και τα άνθη είναι υπόλευκα. Οι καρποί του είναι μεγάλοι, επιμήκεις και φυτρώνουν
σε δέσμες από τον κορμό του και όχι από την κορυφή ή τα φύλλα του. Οι σπόροι του κακάο αναπτύσσονται σε θύλακες, οι οποίοι περιέχουν 30 με 40 σπόρους, μέσα σε κολλώδη πολτό. Μετά την συγκομιδή τους υπόκεινται σε ζύμωση.

Περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυφαινολών (φλαβονοειδή, τανίνες, προκυανίδες), βιταμίνες Α και Ε, θεοβρωμίνη και καφεΐνη, η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Είναι πλούσιο και σε μερικά ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο,
το ασβέστιο, ο χαλκός, ο φώσφορος και ο σίδηρος. Τα κύρια λιπαρά οξέα του βούτυρο κακάο είναι το ελαϊκό, το στεατικό, το παλμιτικό και τι λινολενικό οξύ.

Οι πολυφαινόλες, μειώνουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων που συνδέονται με τη θρόμβωση ενώ δρα προστατευτικά στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας τη χοληστερόλη του αίματος και την αρτηριακή πίεση.
Ακόμα συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του σκελετού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνήμης. Με την κατανάλωση κακάου, εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν
τη ψυχική διάθεση, καθώς και σεροτονίνη, μία ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

Σήμερα εκτός από ρόφημα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, σε σιρόπια, σοκολάτες, κέικ, τούρτες, παγωτά, τρούφες, κ.α. Χρησιμοποιείται όµως και στην παρασκευή φαγητών αν και προορίζεται για πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους,
αφού µε σάλτσα σοκολάτας συνοδεύονται και αρκετά κρεατικά.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...