Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μητρικά βάμματα ( Mother tinctures ) > Σερενόα ( Saw palmetto mother tincture )


Σερενόα ( Saw palmetto mother tincture )

serenoaΣΕΡΕΝΟΑ
Η σερενόα (Αγγλικά: saw palmetto, sabal, sabal serrulata ) ανήκει στην οικογένεια των Φοινικοειδών (Arecaceae) και περιλαμβάνει τα εξής είδη Serenoa repens, Serenoa serrulata (Σερενόα η πριονωτή).
 
Πρόκειται για ένα μικρό φοίνικα με ύψος που φτάνει τα 3m με κιτρινοπράσινα φύλλα και σκουροκόκκινους ή μαύρους καρπούς (μούρα). Προέρχεται από τις Δυτικές Ινδίες και τις ακτές του Ατλαντικού της Αμερικής.

Είναι φοινικόδεντρο της Αμερικής και ο ώριμος καρπός του χρησιμοποιήθηκε από τους ινδιάνους ως τονωτικό, που χρονολογείται τουλάχιστον από την εποχή των Mayas. Χρησιμοποιούσαν ακόμα τους καρπούς αυτού του φυτού για να θεραπεύσουν τα προβλήματα ουροποιητικού και τα προβλήματα μαστού στις γυναίκες. Το όνομά του από το σχήμα του ακανθώδους κοτσανιού (saw-toothed: σαν δόντια από πριόνι) που βρίσκεται στη βάση κάθε φύλλου.

Έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει διουρητικές, ενδοκρινολογικές, αναβολικές και αντισηπτικές για το ουροποιητικό ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την υγεία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος και ενδείκνυται σε περιπτώσεις χρόνιας οξείας κυστίτιδας, τη φλεγμονή της μεμβράνης του γεννητικού και ουροποιητικού συστήματος, τη μείωση του μεγέθους και της λειτουργίας των όρχεων, σε διαταραχές των ορμονών ανάπτυξης του φύλου και την υπερπλασία του προστάτη. Το εκχύλισμα του μπορεί να καταστείλει το σχηματισμό και τη συσσώρευση της διυδροτεστοστερόνης, συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσιολογικού μεγέθους και της λειτουργίας του προστάτη. Μελέτες έδειξαν ότι το μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών που προκαλείται από την απελευθέρωση ισταμίνης ενώ έχουν αποδειχθεί οι αντιφλεγμονώδεις και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.

Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες και τανίνες. Τα υψηλά επίπεδα β-σιτοστερόλης που περιέχονται σε αυτό προσδίδουν στο βότανο αυτό ιδιότητες οιστρογόνων και για αυτό είναι χρήσιμο για άτομα με υπερβολική έκκριση ανδρικών ορμονών.

Το βάμμα του χρησιμοποιείται στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία σε φαρμακευτικά σκευάσματα για την ενίσχυση των ανδρικών ορμονών αλλά και σε σκευάσματα που αφορούν την τριχόπτωση και την ακμή, που προέρχεται από ορμονολογικές διαταραχές.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από τη χρήση του προϊόντος.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...