ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Πιπερόριζα ( Ginger essential oil )


Πιπερόριζα ( Ginger essential oil )


ginger-root-essential-oil


ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ

Το αιθέριο έλαιο της πιπερόριζας (ginger essential oil), προέρχεται από απόσταξη των ριζών του φυτού Zingiber οfficinale της οικογένειας των Τζιντζεροειδών (Zingiberaceae).

Είναι αποτελεσματικό στον περιορισμό των φλεγμονών και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες για την αρθρίτιδα. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει μυϊκούς πόνους και κακώσεις των οστών. Λειτουργεί σαν χωνευτικό, καθαρτικό, αναλγητικό, αντιεμετικό, αντιπυρετικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, βακτηριοκτόνο, θερμαντικό. Βελτιώνει την καλή διάθεση, την καλή κυκλοφορία και τονώνει το νου.

Τα κύρια συστατικά, που περιέχονται στο αιθέριο έλαιο είναι β-βισαβολένιο και τζιντζιμπερένιο, τζιντζιβερόλη, τζιντζιβερενόλη,  α-κουρκουμένιο και πολυάριθμοι μονοτερπενικοί υδρογονάνθρακες, αλκοόλες και αλδεΰδες.

Διαθέτει ένα ζεστό, πικάντικο και ξυλώδες άρωμα και ενδείκνυται σύμφωνα με παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές και στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, συμπτωμάτων γρίπης, στομαχικών διαταραχών, δυσπεψίας, ναυτίας και πόνων περιόδου. Ακόμα χρησιμοποιείται σε αντιγηραντικά προϊόντα καθώς διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...