Αγιόκλημα ( Honeysuckle essential oil )

http://en.wikipedia.org/wiki/Honeysuckle
honeysucle ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ

Το αιθέριο έλαιο αγιόκλημα (honeysuckle essential oil), λαμβάνεται με απόσταξη από το φυτό με επιστημονικό όνομα Lonicera (L. caprifolium), της οικογένειας των Καπριφολιϊδών (Caprifoliaceae).

Διαθέτει ηρεμιστικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες ενώ χρησιμοποιείται κατά της αϋπνίας. Ενισχύει την κατανόηση των μη φυσικών πραγματικοτήτων, ακονίζει τη διαίσθηση και φέρνει ευημερία.

Περιέχει λιναλοόλη (linalool), γερανιόλη (geraniol), αρωμαντεντρένη και ευγενόλη (eugenol).

Έχει πολύ όμορφο και ευχάριστο άρωμα κατάλληλο για τον αρωματισμό του χώρου αλλά και καλλυντικών (σαπουνιών).

Εκτύπωση