Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αφυδατωμένα λαχανικά ( Dehydrated Vegetables ) > Πιπεριές κόκ. γλυκές ολόκλ. ( Pepper red sweet whole )


Πιπεριές κόκ. γλυκές ολόκλ. ( Pepper red sweet whole )


driedchillies
ΠΙΠΕΡΙΑ
Η πιπεριά (peper) ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών (Solanaceae) και στο γένος Capsicum annum, που περιέχει πολλά είδη με γλυκούς αλλά και καυτερούς καρπούς. Κατάγεται από περιοχές της τροπικής και υποτροπικής Αμερικής ενώ η καλλιέργεια του ξεκίνησε από το 5000 π.Χ στο Περού.

Είναι μονοετές, ποώδες φυτό, που φτάνει τα 50-70cm ύψος ενώ το ριζικό σύστημα είναι πασσαλώδες και μπορεί να φθάσει σε βάθος 60‐120cm. Τα φύλλα είναι λεπτά ελλειπτικά με μίσχο, που φτάνει τα 3-5cm ενώ τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα και εμφανίζονται στις διακλαδώσεις των βλαστών. Αυτά φέρουν στεφάνη με 5 ή περισσότερα πέταλα που είναι λευκά ή λευκοπράσινα. Ο καρπός είναι σαρκώδης  ποικίλου σχήματος με ομφαλό στην κορυφή. Αρχικά το χρώμα του είναι πράσινο και όταν ωριμάσει χρωματίζεται ερυθρός, κίτρινος, πορτοκαλί ή ιώδης.
Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Αποτελείται ακόμα από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, που οφείλει την καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.
Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν το καροτενοειδές λυκοπένιο, η κατανάλωση του οποίου έχει  αντιστρόφως συσχετιστεί με την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και  του παγκρέατος. Τα οφέλη της πιπεριάς στην καρδιαγγειακή λειτουργία προέρχονται και από τις διαιτητικές ίνες  που περιέχει, οι οποίες συμβάλουν την μείωση της ολικής  και της κακής χοληστερόλης και στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος.
Η πιπεριά είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και δημοφιλή λαχανικά τα οποία χρησιμοποιούνται και στη βιομηχανία όπου μετά από κατάλληλες διεργασίες μετατρέπονται σε πληθώρα προϊόντων που έχουν ευρεία χρήση και κατανάλωση.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...