Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αφυδατωμένα λαχανικά ( Dehydrated Vegetables ) > Μανιτάρι Porcini φέτες Κίνας ( Mushroom slices )


Μανιτάρι Porcini φέτες Κίνας ( Mushroom slices )

porcini
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ως μανιτάρι (mushrooms, fungi) ονομάζεται το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με χαρακτηριστική ομβρελοειδή μορφή. Αυτό αποτελεί το σώμα του μανιταριού στο οποίο θα αναπτυχθούν τα σπόρια του. Η λέξη μανιτάρι είναι υποκοριστικό της αρχαιοελληνικής αμανίτης.
Τα μανιτάρια Boletus Edulis (γνωστό με τα ονόματα Porcini στην Ιταλία, Cepe στη Γαλλία, Borovik στη Ρωσία, Steinpilz στη Γερμανία) ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια άγριων μανιταριών, η οποία περιλαμβάνει περίπου 25 είδη. Με υφή που θυμίζει απαλό δέρμα, με παχύ σώμα, αφράτο και νόστιμο, έχει άρωμα κάστανου και φουντουκιού.
Αρχαιοελληνικής προέλευσης είναι και η ονομασία του είδους Boletus Edulis (βασιλομανίταρο), που σημαίνει εδώδιμο έδεσμα και ανήκει στην οικογένεια Boletaceae. Υπήρξε σύμβολο αθανασίας για τους Αιγυπτίους Φαραώ, λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας.
Το μανιτάρι αυτό φύεται τόσο σε βιοτόπους με πεύκα και έλατα όσο και σε δάση με βελανιδιές. Καρποφορούν από το καλοκαίρι ως το φθινόπωρο, έπειτα από συνεχείς βροχοπτώσεις.

Τα μανιτάρια αποτελούν πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ), σεληνίου, χαλκού, καλίου, ασβεστίου και σιδήρου. Σύμφωνα με έρευνες περιέχονται φλαβονοειδή, που συνδέονται με την πρόληψη καρκίνου.
Χρησιμοποιούνται φρέσκα είτε αποξηραμένα ως συνοδευτικά, γεμιστά, αλλά και κονσερβοποιημένα για σαλάτες.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...