Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Γόμμες - Λιβάνια ( Gums ) > Αστράγαλος γόμμα ( Tragacanth gum )


Αστράγαλος γόμμα ( Tragacanth gum )

tragacanthΓΟΜΜΑ ΤΡΑΓΑΚΑΝΘΗΣ
Προέρχεται από τους αυτοφυείς θάμνους της Ανατολικής Μεσογέιου Αstragalus gummifer, Astragalus adscendens, Astragalus microcephalus της οικογένειας των Ψυχανθών (Papillionaceae).

Πρόκειται για φυλλοβόλο θάμνο, έρπουσας ανάπτυξης και αγκαθωτής κόμης, ύψους 0,3m και διαμέτρου 2m. Έχει σύνθετο, γλαυκό, φυλλοβόλο φύλλωμα και λευκά άνθη το Μάιο και Ιούνιο. Αναπτύσσεται καλύτερα σε προσήλιες θέσεις, σε υγρά, γόνιμα εδάφη και είναι ανθεκτικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το όνομα του γένους προέρχεται από την ελληνική λέξη “αστράγαλος” λόγω του σχήματος των σπόρων κάποιων ειδών του γένους. Περιλαμβάνει πάνω από 1600 είδη θάμνων και ποωδών φυτών. Το κόμμι του παράγεται σήμερα κυρίως στο Ιράν.

Έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική εδώ και χιλιετίες, συνήθως σε συνδυασμό με άλλα είδη βότανα, ενισχύοντας το ανθρώπινο σώμα κατά των ασθενειών.
Το τραγακάνθινο κόμμι είναι φυσικός πολυσακχαρίτης και έχει πολλές βιομηχανικές χρήσεις. Έχει χρησιμοποιηθεί ως καθαρτικό, για την αντιμετώπιση του επίμονου βήχα, της διάρροιας ακόμη και ως αφροδισιακό. Περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Στις σύγχρονες φαρμακευτικές χρήσεις του έχει το ρόλο συγκολλητικής ουσίας σε χάπια, ταμπλέτες και γαλακτωματοποίησης των σταγονιδίων ελαίου σε λοσιόν, κρέμες και αλοιφές. Η μεγάλη του απορροφητική ικανότητα στο νερό το καθιστά μια άριστη πηκτική ουσία με εφαρμογές σε πολλά καθημερινά εμπορικά προϊόντα όπως καλλυντικά, οδοντόπαστα, ζελατίνες, σιρόπια, μαγιονέζα, σάλτσες, ηδύποτα, καραμέλα, παγωτά και γρανίτες.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...