Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, οι δύο συνέταιροι Αλεξόπουλος Αλέξανδρος και Αποστολόπουλος Δημήτριος αποφασίζουν από κοινού την αναδόμηση της υπάρχουσας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις αλλαγές των συνθηκών.

Για τους παραπάνω λόγους, έχουν δημιουργηθεί δύο εταιρείες στις οποίες έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε από τις 27/08/2018.

Tettix Α.Ε.Β.Ε.
(ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
www.tettixsa.com
2102475403


ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΕ
(ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
www.alexopoulosbaharika.gr
2105582087

Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία μας.

 
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Γόμμες - Λιβάνια ( Gums ) > Αραβική γόμμα ( Arabic gum AA )


Αραβική γόμμα ( Arabic gum AA )

gum arabicΑΡΑΒΙΚΗ ΓΟΜΜΑ
Η αραβική γόμμα λαμβάνεται από το έκκριμα φυτών του γένους Acacia. Ανήκει στην οικογένεια των Μιμηλεοειδών (Mimosaceae). Το αραβικό κόμμι παρασκευάζεται από
εξίδρωμα του μίσχου και των κλαδιών των δέντρων Acacia senegal και Acacia seyal στην ύπαιθρο της Σαχάρας.

Η ακακία είναι φυλλοβόλο δένδρο, που φτάνει τα 6 – 12m, με φύλλα σύνθετα και άνθη μικρά, ωχροκίτρινα, κίτρινα, πορτοκαλοκίτρινα και σπανιότερα λευκά, τοποθετημένα σε ταξιανθίες. Ευδοκιμεί σε μεσογειακά κλίματα λόγω των μικρών απαιτήσεων σε νερό και αντέχει και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η καταγωγή της ακακίας είναι από την Ασία.

Η λέξη «ακακία» αποτελείται από το στερητικό «α» και τη λέξη «κακία», δηλαδή σημαίνει έλλειψη κακού. Χρησιμοποιείται ως σύμβολο της ανάστασης και της αθανασίας. Ο καπνός από το φλοιό της θεωρείται ότι κρατά μακριά τους δαίμονες.  

Από χημική άποψη το αραβικό κόμμι είναι ένας πολυσακχαρίτης, ο οποίος απορροφάται κυρίως στο παχύ έντερο. Είναι ένα περίπλοκο και ποικίλο μείγμα ολιγοσακχαριτών, πολυσακχαριτών και γλυκοπρωτεινών αραβινογαλακτάνης. Τα συστατικά του φυσικού προϊόντος είναι 80% πολυσακχαρίτες, 3% πρωτεΐνες, 4% μέταλλα και 11% υγρασία.

Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν σαν πηκτικό μέσο σε καλλυντικά και στη μουμιοποίηση.

Είναι εξαιρετικός πηκτικός και γαλακτωματοποιητικός παράγοντας και χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία ποτών ως σταθεροποιητής γεύσεων και αιθέριων ελαίων (αναψυκτικών). Είναι κατάλληλο για χρήση για αύξηση του ιξώδους, σταθεροποίηση γαλακτωμάτων και αποτροπή κρυστάλλωσης. Χρησιμοποιείται επίσης ως κύριος φορέας αφυδατωμένων αρωματικών υλών. Το αραβικό κόμμι χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική (τσίχλες, παστίλιες) και ως σταθεροποιητής αφρών.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...