ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Κυνόροδο σπόροι ( Cynosbati semen ) ( Rosehips seeds )


Κυνόροδο σπόροι ( Cynosbati semen ) ( Rosehips seeds )

Κυνὀροδο Αγκαθωτός θάμνος, αυτοφυόμενος στην Ελλάδα, γνωστός με τα ονόματα κυνορροδή, αρκοτριανταφυλλιά, αρκομουσχετιά. Το όνομα Rosa προέρχεται από το ελληνικό ρόδον. Ο Θεόφραστος το ονομάζει κυνόρροδον. Το ρόδον ήταν για τους αρχαίους το κατ’ εξοχήν άνθος του έρωτα, εξυμνήθηκε δε από πολλούς αρχαίους ποιητές. Σύμφωνα με σχετικό μύθο, το ρόδο ήταν στην αρχή λευκό, βάφτηκε δε με το αίμα της Αφροδίτης, η οποία, ενώ έσπευδε με γυμνά πόδια να σώσει τον Άδωνη από τα χέρια του Άρη, πάτησε ακανθοφόρο ροδή, την οποία έβαψε με αίμα. Έχει ύψος 1-3 μέτρα. Τα φύλλα της είναι σύνθετα, με 5-7 φυλλάρια λεία, πριονωτά και τα άνθη της ρόδινα ή λευκά, άοσμα που εμφανίζονται κατά το τέλος της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού. Οι πορτοκαλόχρωμοι καρποί της καθώς και τα άνθη χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην φαρμακευτική, λόγω των πολύτιμων ιδιοτήτων τους (στυπτικά, καθαρτικά, διουρητικά, καταπαρϋντικά).

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
 
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...